Induló vállalkozóknak tudom milyen nehéz a weboldal tervezés. Kihívás megítélni, hogy milyen weboldal szükséges a cégednek.
A weboldal hiánya ma már olyan luxus, amit egy vállalkozó sem engedhet meg magának. Egy jó honlap az online marketing legfontosabb eleme.
Lehet a legjobb eleme az értékesítésnek, de akár a legrosszabb ellenséged is.
Gondolj csak bele! Pl.: a hirdetés semmit sem ér, ha a látogató a webhelyedre érkezik és ugyanolyan lendülettel fordul is vissza a rossz weboldal tervezés miatt, a hanyag tartalomtól vagy a mobil nézet hiányától.
honlap készítés

Top 5 hiba, amit ne kövess el weboldal tervezésnél

#1 „Nekem kis cégem van, megéri weboldalt készíttetnem?”

Lényegtelen, hogy mekkora a vállalkozásod – kicsi vagy nagy.
Az a fontos, hogy a kicsi céget profin viszed, vagy béna módon. Egy multi elbírja a nem hatékony működést, mert nagy a forgalma. Egy mikro vagy kis cégnek sokkal jobban oda kell figyelnie a profi müködésre, nem hibázhat, mert azonnal érezhető.
Sosem fogsz fejlődni, ha nem profi weboldallal dolgozol. Online eszközökkel biztosan nem! Tehát NE az alapján válassz weboldal készítő céget, hogy mekkora a céged most, hanem, hogy mekkora céget akarsz építeni. Nem akarhatsz profi eredményt elérni, profi eszközök nélkül!

#2 nekem elég egy facebook oldal

Ebben a cikkben már kifejtettem, hogy miért nem elég a facebook oldal , milyen vevőszerző erőről maradsz le ezzel a hozzáállással. A céges weboldal kötelező elvárás a 21. században. Weboldal nélkül, csak facebook posztolgatással amatőrnek, megbízhatatlan hobbi vállalkozónak néznek! Egy megfelelő weboldal bizalamat épít!
Weboldal készítés

#3 a weboldal cél meghatározásának elmaradása

 

A weboldal tervezés elején égetően fontos tisztázni, hogy mi a célja a honlapnak.

Pl.: Árajánlatkérés, Érdeklődőszerzés, értékesítés, kapcsolatfelvétel, időpontfoglalás. Ki az ideális célközönség (buyer persona), milyen problémái vannak, amelyekre megoldást nyújt a szolgáltatásod. Mit képviselsz, mi a vállalkozás „jeligéje”, miben különbözik a versenytársaktól, ők hogyan szerzik a vevőket, stb…

Mindehez a szükséges oldalak a cél eléréséhez [kezdőlap; termék/szolgáltatás oldal, kapcsolat oldal; rólunk, referenciák, blog, adatkezelés és cookie tájékoztatás]

#4 desing meghatározásnak elmaradása a weboldal terv elkészítésénél

Egy profi weboldal letisztult, egységes és egyszerű, ne legyen túl sok betűtípus és szín, esetleg kivétel a gyerek téma lehet ezalól. 🙂
Ne legyen szivárványos, legyen 2-3 domináló szín, ugyan ez igaz a betűtípusokra is. Az olvashatóság a legfontosabb!!

Jól értelmezhető az adott blokkhoz illő, jó minőségű képek kellenek (ne legyenek pixelesek). Ha maga a megjelenésed nem profi, lehet bármilyen jó minőségű a szolgáltatás, első benyomás alapján fognak ítélni a látogatók.

 

#5 Ingyenes weboldal készítés

Már maga a gondolat is vicces.. 🙂
Most komolyan… Hallottál már valakiről, akinek ez bevált?
Igen, vannak ilyen-olyan lehetőségek a neten, de annak, aki pénzt akar keresni komolyabb és SZAKMAI megoldásra kell törekedni, ugyanis ez olyan”én is megtudom csinálni jól” effektus.

Ha így gondolod van egy rossz hírem.. 🙂 Soha, de soha nem fogod megcsinálni rendesen, úgy hogy az ne legyen ciki, valóban ügyfeleket hozzon és értéke legyen a cégednek.

weboldal készítésre

kérj ingyenes árajánlatot