Lehet benned is felvetődött a kérdés, hogy a Facebook oldalt vagy Weboldalt üzemeltess inkább. A válasz és talán a kérdés is szerintem sokkal összetettebb annál, hogy ilyen egyértelműen lesarkítsuk ezt a dilemmát.

A rövid válasz: Mindkettőt.

Nézzünk egy tömör összefoglalót, hogy miért érdemes sokkal inkább egy weboldalt is készíteni.

Akkor most kell facebook üzleti oldal?

 

Legyünk őszinték! Minden vállalkozásnak szüksége van weboldalra. Sőt, minden cégnek egy olyan weboldalra van szüksége, ami valós marketing rendszer elemét képezi és hasznos tartalommal van ellátva.

Egy weboldal olyan nagy szabadságfokot ad, és olyan jó hátteret tud biztosítani, amit egy Facebook üzleti oldal nem.
Egyszerűen utolérhetetlenek a weboldal lehetőségei.

Egy jó weboldal a teljes online marketing központja lehet, ami irányítja a folyamatokat, ami tartalmat ad és remarketing hátteret biztosít.

facebook üzleti oldal

Miért nem elég csak egy facebook üzleti oldal?

A vállalkozások eleve iszonyú hátrányból indulnak, akik csak offline működnek.

Manapság már az emberek mindennek az interneten néznek utána, az online vásárlások évről évre növekednek. Óriási vásárlói potenciállal rendelkező tömegeket zársz ki, ha  nincs vagy gyenge az online jelenléted.

Te kihagyod a lehetőséget?

Eltűnt az organikus elérés!

Az elmúlt években a Facebook megváltozott, mondhatni fizetős lett, ami elsősorban ami az egyes posztok közösség általi elérését illeti. 
Szinte lehetetlen felvenni a versenyt egy céges oldalnak a lájkmágnes tartalmakkal, mint amit az ismerősök kutya-macska-gyerek-selfie fotói.

r

A facebook nem a tiéd!

Nem titok, hogy már fordult elő olyan, hogy valamilyen okból kifolyólag törölnék egy ismerősöm profilját, teljes egészében kárba veszett az addig befektetett munkája.

Szélesebb közönség elérés

Nem kérdés, hogy nagyobb és különböző célközönséget érhetünk el a különféle csatornákkal. 

Remarketing!

A Facebook Pixel lesz az egyik leghasznosabb barátod és legnagyobb segítséged, hogy minél olcsóbban érd el az embereket. Biztosan találkoztál már a jelenséggel, hogy miután bármilyen szolgáltatást/terméket nézegettél a neten, a facebookon veled szembe jött az a termék/szolgáltatás ajánlat.

Nem kérdés, hogy használnod kell, hiszen csak így tudod majd biztosan, hogy legjobb helyre megy a hirdetésekre elköltött pénz.

f

Egyedi desing

Kevésbé lehet személyre szabni a facebook oldalunkat, hiszen csak a profil és borítókép cserélhető, a felépítés, elrendezés, lehetőségek és alapvetően az oldal kinézete minden cég esetén ugyanaz.

Egy weboldal kinézetének, felépítésének szinte csak a képzeletünk szab határt.

A válasz nehéz ebben a kérdésben, nagyon vállalkozás, termék/szolgáltatásfüggő.
Úgy gondolom mindkettő más célra alkalmas igazán, de egymást kiegészítve lehet a legjobban kiaknázni egy Facebook üzleti oldal vagy egy weboldal közös lehetőségeit.

Ezért nem szabad elhanyagolni egyiket sem, mert a Facebookról a könnyedebb hangvétellel tuddod átterelni a felhasználókat a weboldaladra, ahol már jobban ki tudod bontakoztatni azokat a szakmai képességeid amikben igazán jó vagy és előtérbe helyezni a terméked vagy szolgáltatásod.

weboldal készítésre

kérj ingyenes árajánlatot